>: CG Forums on 3dtotal - The best forums for CG artists :.
threedy forums home
 


top-table-gradient
Go Back   3DTotal Forums > Help, Advice and Chat > Modelling, Lighting & Rendering Help
bottom-table-gradient

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-04-2012, 07:27 AM   #1
rvs
Rasoul Valli Sichani
 
rvs's Avatar
 
 
Join Date: Nov 2010
Location: IRAN
Posts: 141
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Awards Showcase
Threedy Top Poster - Bronze: Contributing to the forums with 100+ posts - Issue reason: Target reached! 
Total Awards: 1
render to texture problem in 3ds max! plz help me!

I'm trying to bake a texture on a model. It is finely mapped and unwrapped...but the problem is this:

when i bake my texture, the rendered texture is not exactly matched to the UVs...in better words the rendered bitmap is a little expanded of each clusters of UVs. so with the distance of 0 i packed UVs it is a big problem because the rendered clusters will interact to each other. how can i tell 3s max to exactly match the rendered texture to the UV clusters?
rvs is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2012, 08:20 AM   #2
Perversonality
Nick/Spud/Spudmonkey
 
Perversonality's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Reading(ish), Engerlandshire
Posts: 2,840
Thanks: 25
Thanked 69 Times in 66 Posts
Awards Showcase
Threedy Top Poster - Gold: Contributing to the forums with 2,000+ posts - Issue reason: Target reached! Threedy Top Poster - Silver: Contributing to the forums with 1,000+ posts - Issue reason: Target reached! Thumbs up!:  - Issue reason: For doing a great job in helping out! Photo-Real modelling - Bronze!: 3rd Place in the photo real challenge - Issue reason: 3rd Place in the photo real challenge Low Poly Game Art - Gold: Winner of a low poly challenge! - Issue reason: or Excellence at Low Poly Art - Well Done! Low Poly Game Art - Bronze: 3rd place in a low poly challenge! - Issue reason: 3rd place in a low poly challenge! Speed Modelling - Gold: Winner of a speed modelling challenge! - Issue reason: Winner of a speed modelling challenge '035 - Turn On & Tune In' Speed Modelling - Silver: 2nd place in a speed modelling challenge! - Issue reason: 2nd place in a speed modelling challenge '035 - Turn On & Tune In' 
Total Awards: 8
Check the padding setting in the render to texture dialog. That's usually the cause
__________________
My homepage mostly designed to show off my <400 triangle low poly models

My physical model shop: Buy my crap
Perversonality is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 08:52 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
all images displayed on this site are copyright the original artists and may not be reproduced, copied or published elsewhere without their express permission